Excellente scholen: om te leren, delen en inspireren!

Met het predicaat Excellente School werd kwaliteit van scholen die uitblinken zichtbaar gemaakt. Hiermee werden scholen geïnspireerd om zich blijvend te ontwikkelen en werd gestimuleerd dat scholen kennis delen en van elkaar leren. Op deze manier werken we samen aan het verder verbeteren van onderwijs in Nederland. Met het einde van Excellente Scholen gaan we op zoek naar nieuwe manieren om kwaliteit te waarderen en goed onderwijs te stimuleren.

Eerdere Excellente scholen

Meedoen aan het traject Excellente Scholen is spannend en uitdagend en geeft veel positieve energie! Zowel bij leraren en het managementteam als bij leerlingen en ouders geeft het zelfvertrouwen. Als je als school trots bent op je onderwijsconcept en de resultaten daarvan, dan is het leuk om dat te laten zien en hierover met de onafhankelijke jury in gesprek te gaan. Door de dialoog met de jury en de daarop volgende feedback word je bovendien uitgedaagd om aan de slag te gaan met verdere verbeteringen.

Meedoen is ook leerzaam, want door de variatie aan excellentieprofielen kun je als school veel van andere deelnemende scholen leren. Door elkaar te inspireren met mooie of bijzondere verhalen uit de praktijk, bijvoorbeeld tijdens de Ontmoetingen.

Bekijk de interviews met scholen die mee hebben gedaan.

2e Van der Huchtschool in Soest

“Dat gezien wordt dat wij deze kinderen gelukkig kunnen maken op school geeft ons een onbeschrijflijk gevoel van voldoening.” Lees het interview met schooldirecteur Rick Mast van de 2e Van der Huchtschool.

SBO De Dolfijn in Uithoorn

“Het trotse gevoel dat je krijgt bij Excellent is dat je het werk dat je doet, gewoon goed doet. Het fantastische hierin is dat de kinderen het ook ervaren als een stuk beloning.” Bekijk de video over het bijzondere excellentieprofiel van SBO De Dolfijn, met maatwerk voor iedere leerling.