Onthulling predicaten Excellente School op maandag 24 januari 2022

Op maandag 24 januari 2022 wordt bekend welke scholen in de schooljaren 2021/2022 tot en met 2024/2025 het predicaat Excellente School mogen dragen. De predicaten worden toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de jury Excellente Scholen. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus wordt de onthulling dit jaar ingetogen gevierd.

Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

Excellente Scholen blinken uit met een specifiek profiel

De predicaten zijn voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. In de afgelopen periode hebben 63 scholen/schoolsoorten (binnen het primair, voortgezet en speciaal onderwijs) deelgenomen aan het traject Excellente Scholen. Hun profielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek. Het traject kende diverse vertragingen, onder meer vanwege de schoolsluitingen als gevolg van het coronavirus.

Overzicht Excellente Scholen

Vanaf maandag 24 januari 12:00 uur vindt u op deze website een overzicht van Excellente Scholen 2021/2022-2024/2025, evenals een overzichtskaart van alle Excellente scholen.