Onthulling predicaten Excellente School op maandag 22 januari 2018

Op maandag 22 januari wordt bekend welke scholen het predicaat Excellente School 2017 mogen dragen. De predicaten worden toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen. De uitreiking van de predicaten zal op feestelijke wijze plaatsvinden op de scholen.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Afgelopen periode namen 93 scholen/schoolsoorten (binnen po, vo en so) deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek. Welke van deze 93 scholen/schoolsoorten het predicaat toegekend krijgen, wordt bekend op maandag 22 januari.

Vanaf maandag 22 januari 12:00 uur vindt u op de website www.excellentescholen.nl een kaart met een overzicht van Excellente Scholen 2017, evenals een overzichtskaart van alle Excellente scholen 2015, 2016 en 2017.