De KNAW Onderwijsprijs voor profielwerkstuk over Excellentie in het Onderwijs

Leerlingen Eva Bon en Margot Preesman van het Comenius College Hilversum winnen de bronzen KNAW Onderwijsprijs met hun profielwerkstuk over wat excellentie is in het onderwijs. Ze stelden zichzelf de vraag: “Heeft het predicaat Excellente School het voortgezet onderwijs verbeterd?”

Hiervoor gingen ze onder andere in gesprek met journalist Johannes Visser van De Correspondent en oud-onderwijsminister Marja van Bijsterveldt, lazen zij vele juryrapporten over Excellente scholen en namen enquêtes af bij leraren, leerlingen en ouders van het Comenius College.

“Excellente scholen verbeteren het voortgezet onderwijs”

De algemene conclusie in het profielwerkstuk is dat Excellente scholen het voortgezet onderwijs hebben verbeterd omdat deze scholen uiterst gedreven zijn tot ontwikkeling om het predicaat te kunnen blijven behalen. Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW Onderwijsprijs.  Hier kunt u ook het profielwerkstuk downloaden.

De jury Excellente Scholen en de Inspectie van het Onderwijs feliciteren Eva en Margot met deze prestatie!

De KNAW Onderwijsprijs wordt ieder jaar uitgereikt voor de beste vwo-profielwerkstukken.

Alle drie de afdelingen van het Comenius College Hilversum dragen het predicaat Excellente School.