De vlag uit voor 184 Excellente scholen!

Vanochtend kregen maar liefst 54  scholen te horen dat ze de komende drie jaar het predicaat Excellente School mogen dragen. Het totaal aantal Excellente scholen is nu 184, een recordaantal. Check de website voor een landelijk overzicht van alle  Excellente scholen inclusief de juryrapporten van deze scholen. Bekijk alle 184 scholen op de kaart.

Foto’s en filmpjes laten de feeststemming zien

Om 9.00 uur was het zover. De eerste predicaten werden uitgereikt. Via twitter, Facebook en Youtube  is  te zien dat veel scholen er een mooi feest van maken. Een kroon op het werk van het team en de schoolleiding. Volg het nieuws en kijk mee.

Hoe zijn de predicaten 2016-2018 verdeeld? 

Van de 54 Excellente scholen 2016-2018 zijn er  26 binnen het primair onderwijs, 3 voor speciaal onderwijs scholen en 25 predicaten voor het voortgezet onderwijs met de onderverdeling havo 4, vwo 3, vmbo 12 en praktijkonderwijs 6.

Meeste Excellente scholen in het primair onderwijs

Van de 184 Excellente scholen heeft het primair onderwijs de meeste Excellente scholen, maar liefst 69. Binnen het voortgezet onderwijs is de onderverdeling in afdelingen als volgt: 34 Excellente vmbo afdelingen, havo 22, vwo 24 en pro 13.  Het speciaal onderwijs heeft 22 predicaten.